28 iulie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

57 de percheziţii în Constanţa la persoane bănuite de furt şi acces ilegal la un sistem informatic

Poliţiştii constănţeni efectuează 57 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de furt, fraudă informatică şi acces ilegal la un sistem informatic, potrivit Agerpres.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pun în aplicare, la această oră, 57 de mandate de percheziţie domiciliară, dintre care 48 în judeţul Constanţa şi nouă în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Din cercetări a reieşit că în municipiul Bucureşti şi judeţele Constanţa şi Ilfov ar exista persoane care ar deţine programe informatice cu ajutorul cărora ar modifica indexul contoarelor electrice montate la consumatori persoane fizice şi juridice.

Aceştia s-ar deplasa la “beneficiar” şi, cu ajutorul unui laptop, s-ar conecta printr-un cablu la portul optic al contorului electric, iar, apoi, prin intermediul programului informatic instalat pe laptop, ar modifica indexul afişat de contor.

Scopul acestei modificări ar fi introducerea unui index de consum mai mic faţă de cel real, astfel încât titularul locului de consum să plătească o factură diminuată pentru consumul de curent electric.