3 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

5 microbuze electrice vor circula în centrul istoric al Sibiului

Foto: Primăria Sibiu
5 microbuze electrice vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric al Sibiului, din luna august, a anunțat  primăria orașului. „Sibienii, dar și turiștii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu mașina personală în zona centrală și sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de mașinile parcate”, a declarat primarul Astrid Fodor, potrivit unui comunicat Hotnews.ro.
Se pare că traseul Liniei Verzi urmează inelul central, frecvența de circulație propusă fiind de 8 minute în orele de vârf și 12 minute în restul zilei. Linia verde va opera zilnic între orele 7.00 – 23.30.
Traseul Liniei Verzi: Gară – str. General Magheru – str. Constituției – b-dul C. Coposu – Piața Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituției – pe sub Podul Gării – Gară.​

Cele 5 microbuze electrice sunt  echipate cu motoare produse de BMW, oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. În plus sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare, vin echipate cu sisteme de climatizare. În acelașit imp sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap și asigură o autonomie de 160 km cu la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră.