2 august 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

4 persoane au fost reţinute după jignirile rasiste la adresa unor jucători ai naţionalei Angliei

Foto: news.ro

Patru persoane au fost reţinute după ce fotbalişti ai naţionalei Angliei au fost victime ale abuzurilor rasiste în mediul online după înfrângerea din finala Euro 2020, potrivit news.ro.

Marcus Rashford, Bukayo Saka şi Jadon Sancho au fost jucătorii vizaţi după ce au ratat penaltiuri în finala Euro 2020. Şeful poliţiei, Mark Roberts, a spus că abuzul a fost cu adevărat “ticălos”.

“Dacă stabilim că sunteţi în spatele acestei infracţiuni, vă vom urmări şi veţi face faţă consecinţelor grave ale acţiunilor voastre ruşinoase”, a spus el.

Poliţia a precizat că “un torent de comentarii rasiste care îi vizează unii dintre jucătorii de culoare ai echipei” au apărut, duminică, pe reţelele de socializare, după ce Anglia a pierdut, la loviturile de departajare, în faţa Italiei, în finala de pe Stadionul Wembley.

Unitatea de poliţie britanică care se ocupă de problemele din fotbal a anunţat că echipa sa lucrează la “un număr semnificativ de rapoarte de abuzuri rasiste”. Forţele de poliţie locale au făcut cele patru reţineri, se arată într-un comunicat.