4.000 de studenţi de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași nu au loc de cazare

Foto: hotnews.com

Aproximativ jumătate dintre studenţii de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi care au depus cereri de cazare nu au asigurate locuri în cămine.

Potrivit hotnews.ro, reprezentanţii Biroului de Presă al UAIC Iaşi au declarat că pentru anul universitar 2019-2020, instituţia de învăţământ superior pune la dispoziţia studenţilor 5.500 de locuri de cazare, fiind înregistrate 9.500 de solicitări.

Pe data de 20 septembrie, la fiecare facultate din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, vor fi afişate listele cu studenţii care au dreptul de cazare. În perioada 23 – 25 septembrie vor fi eliberate dispoziţiile individuale de cazare, urmând ca pe 25 septembrie să fie făcută cazarea efectivă.

“Studenţii Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi care au solicitat cazare primesc drept de cazare pe baza mediei. Pentru anul universitar 2019-2020, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi a înregistrat 9.500 de solicitări de cazare. Universitatea are toate aprobările necesare pentru a demara în 2020 lucrările la un cămin nou, modern, cu o capacitate de 200 de locuri”, au spus reprezentanţii Biroului de Presă al UAIC Iaşi.

Studenţii care nu prind un loc în căminele UAIC pot avea o şansă de cazare în căminele Universităţii Tehnice “Gh Asachi’ din Iaşi.