37.000 de angajaţi MAI vor fi mobilizaţi pentru desfăşurarea votului

Foto: news.ro

Aproximativ 20.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi lucrători de la alte structuri operative vor asigura, duminică, paza şi protecţia celor 18.748 de secţii de votare din ţară, potrivit news.ro.

Mai mult, ordinea publică la nivel naţional va fi asigurată de peste 13.800 de angajaţi ai ministerului, iar alţi 3.600 de specialişti vor fi pregătiţi să verifice şi să soluţioneze sesizările privind posibile incidente electorale.

“Aşa cum a anunţat ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în videoconferinţa de ieri, toate măsurile care erau în competenţa structurilor MAI au fost deja luate şi suntem pregătiţi să tratăm cu toată seriozitatea misiunile de duminică. Referitor la cele discutate în videoconferinţa de ieri, subprefectul de Arad, domnul Damian Vasilică, a solicitat întreruperea concediului medical şi reluarea activităţii, cerere aprobată de domnul ministru”, a anunţat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Structurile MAI au finalizat controalele şi verificările tehnice de specialitate la nivelul localurilor de vot, cu privire la condiţiile ce trebuie îndeplinite din punct de vedere al securităţii şi din punct de vedere al măsurilor de prevenire şi de intervenţie în caz de incendiu.

Așadar, pentru desfăşurarea procesului electoral în condiţii de siguranţă maximă vor fi mobilizaţi în total aproximativ 37.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, a precizat Dajbog.