23 aprilie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

35 de instantanee surprinse de fotograful Vlad Bâscă, în expoziţia ”Cu apele curate”

Foto: Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii (CMSN) Galaţi

35 de instantanee realizate de fotograful Vlad Bâscă într-o tabără de ecologizare din Delta Dunării în 2019  fac parte din expoziţia de fotografie “Cu apele curate”, vernisată, miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi.

“Pe parcursul ecologizării din Delta Dunării, 100 de voluntari au reuşit să strângă cinci tone de deşeuri de pe Insula Sacalin şi de pe plajele comunei Sfântu Gheorghe. Prezent la acţiune, Vlad Bâscă a imortalizat imaginea nefirească pe care o creează deşeurile plastic în mijlocul naturii, iar dincolo de talentul său artistic, descoperim în fotografiile sale un îndemn la responsabilitate şi respect faţă de biodiversitate“, se specifică într-un comunicat transmis de reprezentanţii instituţiei de cultură preluat de Agerpres.

Această manifestarea face parte din programul “Cu apele curate” care constituie  un apel care îndeamnă  implicarea comunităţilor din oraşele dunărene în combaterea poluării cu plastic a apelor Dunării.  Programul este  derulat de Asociaţia “Mai Mult Verde” România. Pentru evenimentul de la Galaţi, muzeul a primit sprijinul Asociaţiei “Grow Up” Galaţi.

Proiectul “Cu apele curate” are în vedere atât poluarea istorică, prin acţiuni de colectare a plasticului deja existent în albia fluviului, cât şi măsuri de prevenire şi combatere a deversărilor viitoare. Pentru a lupta cu un debit de 4,2 tone/zi de deşeuri trebuie implementate acţiuni extinse şi menţinute pe un termen lung, în tot bazinul Dunării şi al afluenţilor săi, atât în România cât şi în ţările riverane.