29 martie 2024

GS NEWS

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

32 de zile de când platforma informatică a cardului de sănătate nu funcționează

Foto: mediafax.ro

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate (PIAS) nu funcționează nici până în prezent. Astăzi s-au împlinit 32 de zile de când aceasta nu funcționează. Potrivit hotnews.ro, aceasta este cea mai gravă avarie de la introducerea cardului de sănătate.

Platforma PIAS a funcționat temporar luni și marți, doar câteva ore. De ieri este din nou complet nefuncțională. “Aniversăm o lună de când PIAS este indisponibilă. Pentru cine are dileme, nu, nu merge, e la fel de beteagă ca pe 1 iulie si zău că nu cred că ar mai trebui să tăcem! Dar de când contează pacienții aici?”, afirmă Sandra Alexiu, medic de familie și președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.

Mai mult, Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu a mai transmis niciun anunț oficial din data de 18 iulie. Cu o mentenanță expirată în decembrie 2018 și fără personal IT specializat în tehnologia Oracle, CNAS a lansat în ianuarie o procedură simplificată de achiziție pentru 6 luni a acestor servicii. Luna trecută, procedura a fost anulată.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns