300 de femei vor lua parte la un proiect de cercetare. Vezi despre ce e vorba

 

Foto: exxpedition.com

În curând o echipa exclusiv feminină va începe o misiune importanta. Echipajul ”eXXpedition Round the World” va porni pe 8 octombrie din portul Plymouth, Marea Britanie și va urma să navigheze în cele mai importante și diverse medii marine de pe planetă, conform unui comunicat agerpres.

Scopul acestei misiuni este de a studia  cauzele poluării cu plastic a oceanelor şi va da  soluții contra acestei probleme.  Activista de mediu Emily Penn va fi cea care va conduce expediţia  si pe parcursul  ei se vor alătura încă 300 de femei echipajului.

”Provocarea pe care o reprezintă poluarea cu plastic cu care se confruntă oceanele noastre este una globală şi pentru abordarea acesteia va fi nevoie de o armată inspirată de persoane pasionate, calificate şi cu experienţă”, a declarat Penn.

”Misiunea noastră ‘eXXpedition Round the World’ este o oportunitate unică de a construi o imagine cuprinzătoare a stării mărilor noastre, efectuând în acelaşi timp cercetări atât de necesare care stau la baza unor soluţii practice şi eficiente pentru a combate poluarea oceanelor”, a mai  adăugat ea.

Echipajul va folosi ambarcaţiunea S.V. TravelEdge, care are o lungime de aproximativ 22 de metri și va ajunge în 5 zone periculoase, cunoscute pentru că acumulează cantități uriașe de plastic, dar și în regiunea arctică.

Pentru această misiune, aproape 10.000 de femei din toată lumea au aplicat pentru a lua parte la expediţie. Cele care au fost într-un final alese, au vârste cuprinse între 18 și 57 de ani și provin din peste 30 de state. Printre acestea se numără cercetătoare, artiste, producătoare de film, medici şi actriţe. În cadrul expediției se vor efectua cercetări ştiinţifice atât pe apă, cât şi pe uscat.