30 octombrie, “Ziua pacientului cu arsuri”. Vezi voturile deputaților

Foto: Mediafax

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege care prevede declararea datei de 30 octombrie ca “Ziua pacientului cu arsuri”. În acaestă zi este comemorată tragedia de la Colectiv.

Potrivit Mediafax, proiectul a fost adoptat cu 257 voturi “pentru” şi 8 abţineri. Legea prevede organizarea de evenimente pentru prevenirea apariţiei de incidente care pot duce la arsuri.

“Ziua pacientului cu arsuri poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale din domeniul medical, reprezentanţe ale României în străinătate, entităţi medicale publice şi private, prin organizarea de evenimente dedicate prevenirii apariţiei de incidente care ar putea produce incendii şi ar putea conduce la rănirea gravă prin arsuri a participanţilor, precum şi îngrijirilor necesare pacientului cu arsuri”, se arată în primul articol al legii adoptate.

În urma incendiului din Colectiv, de pe data de 30 octombrie 2015, au murit 26 de persoane, iar 64 au fost rănite. Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un şi 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.