30.000 de lei, amendă pentru cei care aruncă gunoi pe domeniul public

După ce săptămâna trecută, în București, a fost confiscată o mășină folosită pentru transport ilegal de deșeuri provenite din construcțîi, acum s-au luat măsuri drastice în Brăila, potrivit stirileprotv.ro.

Astfel, în Brăila au fost confiscate o căruță și un autoturism, cu care proprietarii au dus la marginea orașului tot felul de resturi. Aceștia au primit amenzi în valoare de 30.000 de lei fiecare.

Polițiștii locali din Brăila nu s-au întâlnit pentru prima oară cu acest bărbat. De-a lungul timpului l-au tot amendat pentru că a aruncat gunoaie pe domeniul public. Acum, când a dat cu ochii de comisarii Gărzii de Mediu, omul a trecut la amenințări cu o lopată.

În flagrant a fost prins și alt bărbat, care scotea din portbagajul mașinii saci umpluți cu resturi de gresie și moloz. Și în cazul acestuia amenda a fost de 30.000 de lei. În plus, a rămas fără autoturism.

Autoritățile din Brăila spun că astfel de controale vor mai avea loc, iar persoanele care încalcă legea și aruncă deșeuri la întâmplare vor fi bune de plată.