16 iunie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

28 de migranţi, prinşi încercând să treacă ilegal graniţa în Ungaria

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în ultimele 24 de ore, 28 de migranţi care au încercat să iasă ilegal din România, ascunşi în camioane sau mergând pe jos pe câmp, toţi fiind din Afganistan, Pakistan şi Somalia, potrivit Agerpres.

Într-un camion condus de un român, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, au fost găsiţi 6 migranţi. Aceştia erau ascunşi printre ambalaje pentru sucuri transportate în Olanda.


În acelaşi punct de trecere a frontierei, poliţiştii de frontieră au verificat două camioane conduse de un bulgar şi un ucrainean, care transportau grupaje metalice, boilere şi pahare din sticlă pentru firme din Germania şi Franţa. Printre mărfuri, se aflau 14 persoane din Afganistan, Pakistan şi Somalia.

În această dimineaţă, în zona oraşului Nădlac, un echipaj a observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, 8 persoane care se deplasau pe jos.

“Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt şase cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi doi cetăţeni din Pakistan în vârstă de 21, respectiv 24 de ani”, se arată în comunicat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

Lasă un răspuns