22 septembrie a fost desemnată ”Ziua fără autoturisme” în Bucureşti

Foto: jurnalul.antena3.ro

Consiliul General a aprobat ,în ședința de astăzi, un proiect de hotărâre cu privire la ”Ziua fără autoturisme” în Bucureşti, de pe data de 22 septembrie 2019. Potrivit Agerpres, circulația vehiculelor cu motor va fi interzisă în anumite zone, timp de mai multe ore.

“Se aprobă demararea procedurilor privind înscrierea şi participarea Municipiului Bucureşti la iniţiativa europeană ‘Săptămâna Europeană a Mobilităţii’ 2019, având ca temă ‘Mersul pe jos şi cu bicicleta’. Pe 22 septembrie 2019, între orele 9,00 şi 17,00, se interzice circulaţia vehiculelor cu motor, inclusiv LPG, vehiculelor electrice cu 2, 3 sau 4 roţi în arealul: bulevardul Decebal – de la strada Dristorului până la Piaţa Alba Iulia, bulevardul Unirii – de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei, fără afectarea traficului pe bd. Libertăţii, iar la intersecţia cu strada Dristorului cu bulevardul Decebal se va asigura traversarea acestuia”, prevede proiectul de hotărâre.

De la aceste dispoziții sunt exceptate ambulanțele, vehiculele echipajelor de intervenţii de la SMURD, pompieri, poliţie, jandarmerie, poliţia locală, precum şi ale altor instituţii şi servicii publice aflate în misiune.

Mai mult, vor mai putea circula, cu condiţia de a respecta o limită de 30 km/h, vehiculele de transport în comun, mijloace de transport alternativ (trotinete, biciclete etc), vehiculele serviciilor publice, vehiculele serviciilor de utilitate publică, persoanele cu mobilitate redusă sau cu handicap care au un permis (titularul permisului să fie prezent în autoturism), persoanele care posedă un permis pe durata zilei fără autoturisme din partea autorităţilor, vehiculele corpului diplomatic (cu condiţia să transporte un diplomat sau ca şoferul să dispună de o foaie de parcurs sau de un ordin de misiune).