19 poliţişti, condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Foto: news.ro

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au pronunţat sentinţa definitivă pentru 19 agenţi de poliţie, care au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuată, dar şi pentru alte infracţiuni, potrivit news.ro.

Se pare că 22 de polițiști au fost trimiși în judecată, însă 3 dintre ei au fost achitaţi.

Din cercetări a rezultat că, în aproximativ 3 luni, grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit mai multe infracţiuni, fiind vorba despre un total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate.

Conform procurorilor, agenţii de poliţie obțineau sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au primit cu toţii închisoare cu suspendare, cea mai aspră fiind de 3 ani cu un termen de încercare de 3 ani, aplicată în cazul a doi agenţi acuzaţi de luare de mită în formă continuată.

Mai mult, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor, printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii.