26 mai 2022

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

177.700 doze de vaccin Moderna au sosit în România

Foto: News.ro

Un transport 177.700 doze de vaccin Moderna au ajuns în Bucureşti, dozele fiind stocate la Compania Naţională „Unifarm” SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin au fost aduse în Bucureşti pe cale terestră, potrivit unui comunicat News.ro. 

Dozele au fost depozitate la Compania Naţională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi împărțite în centrele regionale existente la nivel naţional. Depozitul Companiei Naţionale „Unifarm” SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.
Până  acum, 3.537.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 984.373 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.
Print Friendly, PDF & Email