16 hectare de spații verzi și o pădure au fost distruse în județul Galați

Ieri seară aproximativ 16 hectare de spații verzi și o pădure  au fost distruse în județul Galați. Totul s-a datorat unui incendiu  de vegetație care a izbucnit la marginea localității Chiraftei din județul Galați, conform unei declarații  de la Dan Ionaşcu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, citat de agerpres.

Potrivit acestuia, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru a stinge un incendiu de vegetație  care a cuprins o miriște rezultată după treierat si s-a extins foarte rapid la spațiile verzi din apropiere, mai exact un imaș împădurit și o pădure tânără. La față locului au ajuns două autospeciale de stingere cu apă și spumă de la ISU Galați și de la Punctul de lucru din Târgu Bujor. În ajutorul militarilor au mai venit reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate şi angajaţi de la Romsilva.

Incendiul a fost stins în aproximativ trei ore. A reușit să distrugă 8,5 hectare de imaş împădurit, 7 hectare de pădure tânără/lizieră, dar și câteva zeci de hectare de mirişte. În urma verificărilor, pompierii au stabilit care a fost cauza producerii incendiului, o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare.