15 cetățeni străini ascunși într-o remorcă frigorifică, descoperiți la Calafat

15 cetățeni  străini au fost descoperiți la Calafat de polițiștii de frontieră. Ei erau ascunși în remorca frigorifică a unui camion condus de un cetățean grec în timp ce încercau să intre ilegal în țară. Cei 15 cetățeni s-au dovedit a fi din Siria, Irak şi Afganistan conform unui comunicat Agerpres.

Potrivit unor reprezentanți ai Poliţiei de Frontieră, ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, a ajuns pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec ce conducea un camion înmatriculat în Bulgaria, cu urma să ajungă în Italia. El era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă, camionul tractând o remorcă frigorifică ce părea  goală.

“În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din faţă a remorcii frigorifice, 15 persoane de sex masculin. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în remorcă pe teritoriul Greciei, cu o zi în urmă, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia”, se arată într-un comunicat  al Poliţiei de Frontieră.

Se pare că ambii şoferi au susţinut că nu știau că transportă persoanele ascunse în compartimentul marfă. După descoperirea lor, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei 15 bărbaţi au fost predați autorităţilor bulgare, pentru continuarea cercetărilor.