18 octombrie 2021

GS NEWS – Gazeta de stiri

Ziar independent al românilor de pretutindeni!

140 de urși vor putea fi împuşcaţi! Amenzi pentru cei care îi hrănesc

Graţiela Gavrilescu a precizat că cei care vor hrăni urșii vor putea fi amendați. Foto: adevarul.ro

Ministerul Mediului a aprobat împușcarea a 140 de urși și a anunțat amenzi pentru persoanele care îi hrănesc. Măsura vine în ajutorul autorităților locale care nu aveau acordul legal pentru eliminarea animalelor periculoase care atacă oamenii.

Potrivit mediafax.ro, ministrul Grațiela Gavrilescu a anunțat elaborarea unui sistem de amendare a oamenilor care hrănesc animalele sălbatice sau pentru cei ce se apropie prea mult de acestea. Statul român are o problemă cu faptul că nu știe cu exactitate numărul urșilor din România. “Vă spun sincer că rămân stupefiată atunci când mă uit la televizor şi văd că alimentăm această tendinţă de a apropia ursul cât de mult de noi şi a ne face rău, în loc să aruncăm deşeurile produse de noi, dându-i, în felul acesta, posibilitatea ursului să coboare de la munte la şes”, a declarat ministrul.

A fost depus un proiect pentru amenajarea celui de-al doilea așezământ de urși. Finanțarea este în valoare de 10 milioane de euro. Proiectul își propune inventarierea urșilor, construirea unui adăpost și ciparea acestora. Grațiela Gavrilescu a precizat și faptul că se vor pregăti despăgubirile pentru persoanele cărora urșii le-au provocat pagube.

Lasă un răspuns