14 căprioare simbol ale Japoniei au murit ucise de pungi de plastic

 Plasticul a ucis 14 căprioare în Japonia. Foto: digi24.ro

14 căprioare din orașul japonez Nara au fost găsite moarte. Potrivit Digi24, în stomacurile lor se afla o cantitate mare de plastic. Acesta provine de la ambalajele pe care turiștii le aruncă după ce hrănesc animalele. Una dintre căprioare avea în stomac peste 4 kilograme de plastic.

Din păcate, turiștii nu țin cont de atenționările scrise atât în engleză, cât și în chineză, care precizează că animalele trebuie hrănite doar cu biscuiți aprobați de autorități și vânduți în magazinele locale.

Veterinarul Rie Maruko a investigat cauza morții celor 14 căprioare și a ajuns la concluzia că aceastea au murit prin înfometare. Și asta pentru că plasticul le-a deteriorat sistemul digestiv. „Căprioarele care au murit erau atât de slabe încât le puteam simți oasele, a spus veterinarul.

Nara este un oraș foarte vizitat pentru templele și altarele Shinto. Mai mult, un alt punct de atracție îl reprezintă cele aproximativ 1.300 de căprioare care trăiesc libere în principalul parc al orașului. Acestea sunt considerate mesageri divini în mitologia Shinto și sunt considerate „comori naturale”.