130 de români, aduși în țară cu un cursă aeriană specială. Vezi anunțul Ministerului de Externe

Foto: agerpres.ro

Un număr de 130 de cetățeni români au revenit astăzi în țară cu o cursă specială operată de o companie aeriană privată, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit hotnews.ro.

Printre cetățenii români repatriați sunt persoane care nu mai aveau mijloace pentru a-și prelungi șederea pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (inclusiv cetățeni români care și-au pierdut locul de muncă), precum și un caz medical urgent. Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de o companie privată, pe ruta Dubai-București.

Demersurile de repatriere au permis, de asemenea, revenirea în țara de reședință pentru un cetățean indian, rezident în România, precum și pentru alți 4 cetățeni străini, respectiv brazilian, tunisian, egiptean și ucrainean, membri de familie ai cetățenilor români. Cu aceeași cursă aeriană a fost facilitată repatrierea și pentru 32 cetățeni ai Republicii Moldova și a unui cetățean kazah, membru de familie, care și-au continuat deplasarea către destinație, a mai precizat Ministerul de Externe.